Volgers

donderdag 17 mei 2012

cake in blik - sponge in a thin


Goedenavond! Good evening!

Een tijdje geleden dat ik nog een bericht postte maar in tegenstelling tot wat jullie misschien denken ben ik de laatste tijd wel creatief bezig geweest. Ik ben namelijk bezig met heel wat projectjes door elkaar, de eindresultaten zullen jullie nog wel zien verschijnen.


Vanavond zijn we uitgenodigd bij een collega van mijn vriend. Om niet altijd een fles wijn mee te nemen maakte ik een cake in blik als presentje, zoals ik leerde van Hanneke. Natuurlijk met een zelfgemaakt labeltje.  Ik paste het recept een beetje aan, zodat die halve citroen in de koelkast ook nog van pas kwam. Het kleine cakeje at ik zelf, als test en was supergeslaagd!

150g zelfrijzende bloem, gezeefd
150g witte suiker
150g eieren (= +/- 3 kleine eitjes)
110g gesmolten boter
Sap van ½ citroen + zeste
1 zakje vanillesuiker


It has been quiet around here. But in opposite of what you maybe think, I’ve been busy with a lot of creative projects. The results will pop up here in the near future!


Tonight we’re invited at a colleague of my boyfriend. Instead of giving a bottle of wine as usual I made a sponge in a thin like I learned from Hanneke. Of course with a homemade label. I adapted the recipe, so I got rid of the lemon in the fridge at the same time.The little cake, I eat myself and was very good!

150g self-rising flower
150g white sucker
150g eggs (=+/- 3 small eggs)
110g melted butter
Juice of ½ lemon + zeste
1 pocket of vanilla sucker




Love,Liefs,
Charlotte




PS: Dit is mijn 100e post, tijd voor een candy! Hou mijn blog in het oog, snel meer details!

PS: This is my 100e post, time for a candy! Keep an eye on my blog, soon more details!

11 opmerkingen:

Mieke zei

Leuk! En gaat de cake er nadien ook goed uit dan?
Krijg ik ook zin om dat te maken :-)) Inderdaad veel beter dan altijd een fles wijn!

Charlotte zei

Hoi Mieke! De cake gaat er heel makkelijk uit als je goed invet en bloem strooit. Onderaan een velletje rond bakpapier, zoals Hanneke uitlegt.

Je moet enkel op letten dat je een blik hebt, dat je open gedaan hebt met een blikopener en niet met zo'n lipje, want dan heb je een extra randje waardoor de cake er niet uitraakt.

Veel plezier ;)

Hanneke zei

Leuk om te doen hè?
De mogelijkheden zijn haast onbeperkt, zowel qua versieren als de inhoud. En het kan ook met brood.....alle soorten ;-)
groetjes Hanneke

jaimie zei

Hallo Charlotte,

Superleuk gedaan !! En mooie versiering !!
Hhhmmm, ik wil ook wel een stukje, schuif maar door de pc ....oeps heel dat toetsenbord vol cakekruimel :-))

Groetjes, Jaimie

corry'kaart zei

hoi charlotte
wat een leuk idee van die cake in blik had ik nog nooit gezien:-)) maar het ziet er smakelijk uit!!
groetjes van corry

Christine zei

Dit is leuk! Dit moet ik onthouden want zo'n leuk presentje is altijd plezant om te maken en om te geven!
Liefs
Christine

Yvette zei

Leuk zo'n cake krijgen. Lekker en mooi verpakt.
Groetjes,
Yvette

Annerieke zei

Dit vind ik wel heel erg gaaf hoor! Heel erg origineel, super.

gr Annerieke

Anneke zei

Ooh Charlotte, wat een super leuk idee :) die ga ik ook eens proberen! Groetjes Anneke

Sofie zei

Verdorie, je blog staat precies niet altijd in m'n lijst waardoor het al een tijdje geleden is!
Echt leuk ideetje, en zo origineel! Ze zullen er zeker blij mee zijn!

Lins zei

Hoi Charlotte,

da's een leuk ideetje, wat vond de collega ervan? Lekker gesmuld vast :-)

Groetjes,

Lins x