Volgers

vrijdag 18 juli 2014

krimpfolie - shrink foil
Goedemorgen,

De ondertitel van deze blogpost: veel werk voor zo’n klein label.

Krimpfolie is een geweldig materiaal toch heb ik al jaren deze krimpfolie met bloemen in de kast liggen. Tijd om die eens te gebruiken! Na het uitsnijden van de letters (een heel werk, aangezien de folie vrij stijf en hard is), verwarmen met de heatgun (zoveel handiger dan in de oven!) en dan is het plots 3x kleiner en heel wat dikker. Restjes uit de bak op maat snijden, hoekjes rond maken met de pons, alles samenplakken, gleufje erin met de slot making tool van making memories, een lintje erdoor en dat was het dan.

Voor de inhoud van het kadootje hebben we een halfuur in de file gestaan. Wie bedenkt het nu ook om op een zaterdag, tijdens de solden, als het buiten regent, ‘even snel’ naar het shopping center te gaan? J

Groetjes,
Charlotte

Good morning,

The subtitle of this blog post should be: a lot of work for such a small label.

Shrink foil is an amazing material and yet I had this shrink foil with flowers in my closet for ages. Time to use it! After cutting the letters out of the foil (huge work as the foil is quiet thick and stiff) I heated it with the heat gun (so much easier than using the oven!). It becomes 3x smaller and a lot thicker. I cut some left-overs to the correct size, rounded the corners using a punch, glue everything together, made a slot with the slot making tool van making memories a ribbon and then it was finished.

For the present itself we spend half an hour in a traffic jam. Not a good idea to go 'quickly' to the shopping mall on a rainy Saturday during sale month. J

Best,
Charlotte6 opmerkingen:

Mieke zei

Wat is dat mooi zeg, met die krimpfolie! Gaat het niet krullen als je dat met de heatgun doet?
Het is in elk geval echt super mooi geworden!
En tjaaaaa... Wijnegem is op die momenten natuurlijk ongelooflijk druk! Maar hé, het resultaat mag gezien worden!

martina's kaartjes zei

heel erg leuk gedaan ! zal de ontvanger zeker en vast wel blij mee geweest zijn =)
nog een fijne, hete dag,
grtjs,martina
x

Charlotte zei

@Mieke,

Ook met de heat gun krult de krimpfolie op, net zoals dat het in de oven doet. Als het terug plat komt te liggen weet je dat het klaar is, dan stoppen met verwarmen en tijdens afkoelen er iets zwaars (een boek ofzo) op leggen zodat het plat blijft.
Het werkt heel goed zo.

Enige waar je bij lange, smalle dingen op moet letten is dat ze, bij het opkrullen, niet aan zichzelf gaan plakken. Daarom is het handig om met een heatgun te werken. Op die manier kan je makkelijk en snel ingrijpen :)

Groetjes,
Charlotte

GerJanne zei

Misschien wel heel veel werk voor zoiets kleins, maar het is wel ontzettend leuk!!
Groetjes,
GerJanne

Marjan Küppers zei

Het is het werk wel waard geweest, het staat super aan de cadeau-tas!

Wendy ten Hove zei

Veel werk, maar wel een erg leuk resultaat! Leuk ook om aan je sleutels te hangen, zo'n mooi woord van dit materiaal. Leuk gedaan!!
Groetjes, Wendy