vrijdag 7 december 2018

Danku Sinterklaas!

Hallootjes allemaal,

Vandaag geen papieren knutselwerkje maar een bouwwerkje!

Eerlijk is eerlijk, toen wij ons huis kochten waren we geen grote fan van die gigantische open haard in de woonkamer. Hij is heel erg 'aanwezig' in de ruimte. Er waren stille plannen om hem weg te doen maar... 'Alles went', zegt men en intussen zouden we het missen moest hij er niet meer staan.


In de (verre) toekomst willen we er een kachel of cassette ( hout/gas) in plaatsen, in tussentijd werd de grote schouw met isolatieplaten (tijdelijk) dicht gemaakt voor de kou. Met een kindje in huis, werd het gietijzeren rek en de achterplaat naar buiten gesleurd.
Zodra Vera kon kruipen, zat ze graag in die holle ruimte in de muur, het leek een beetje alsof ze daar haar 'nestje' had. De zwart geblakerde muur en koude stenen konden haar niet deren en de haard werd  een deel van de speelhoek. Ik noem het onze 'speelhaard'.Om het comfort te verhogen, kwam er een dikke mdf plaat op de grond, achterwand en tegen de isolatieplaten bovenaan. Op deze manier is de oude muur beschermd voor later terug te kunnen vrijgeven. Op de vloerplaat kwam een goedkope vinyl voor warme kindervoetjes, de achterwand werd opgevrolijkt met een kleurrijk behangpapiertje. En toen kwam zwarte piet alles opmeten om op 6 december samen met Sinterklaas een op maat gemaakt keukentje binnen te dragen ;)


En ziehier de nieuw favoriete plek van Vera (en ongetwijfeld binnenkort ook van Rani). Het stijgerhout is allemaal geschuurd en donker gebeitst, waardoor het mooi past in de rest van ons interieur. Alle deurtjes sluiten mooi af door gebruik van magneten. Voor de scharnieren en ander slagwerk kozen we zwart. Het deurtje van de oven is gemaakt met een stuk stevige transparante folie (canson). Het vuurtje is een MDF plaatje, zwart gespoten en dan 4 verfdeksels erop gekleefd (holle ruimte ondersteund door houten latje). De gootsteen is een hondenvoederbak. De 'spotjes' in de keuken werken op batterijtjes, ze geven licht in deze toch wel donkere hoek.Het was fijn om samen uit te werken maar het is nog leuker om ermee (te zien) spelen :)4 opmerkingen:

Ellen zei

Wat geweldig om van een (lelijke) open haard een prachtig speelkeukentje te maken!

Creatiels zei

knap gedaan, en wat een leuk resultaat, wat zal Vera er plezier aan beleven, samen met mama kunnen koken. en misschien wordt later wel een knutselhoekje op maat.
geniet er samen van.
Fijne feestdagen gewenst
groetjes
Els

piseth san zei

I see your blog daily, it is crispy to study.
Your blog is very useful for me & i like so much...
Thanks for sharing the good information!
ดูหนังออนไลน์

Mieke zei

Amai, leuk!!!