Goedenavond!
Good evening!
Ken je dat?
Je hebt slechts één chilipepertje nodig voor in je gerecht en dus blijft er een
heel pakje min één over… Wat doe je daar dan mee? Uit het vuistje opeten is ook
geen goed idee! :) ik ga ze drogen zoals men in die zuiderse landen doet! En
dat is nog decoratief ook.
Hoe?
°Rijg ze op
een draad. Ik stak door het steeltje, zo heb je minder kans op interne
schimmeling.
°Hang op
een droge plaats en de rest gebeurd vanzelf. Mijne hangen er nu drie weken en
ze voelen al wat leerachtig aan.
! Veel
zonlicht tast mogelijks de kleur aan.
! Tijdens
het drogen worden de pepers donkerder omdat het vocht verdwijnt.
Je kan ze
laten hangen (wel afstoffen voor je ze dan in de soep doet!) of je kan ze in
een decoratieve weckpot of iets dergelijks stoppen.
Do you know the feeling? You only need one small chili pepper
for your dish so in the fridge is left: one package minus one chili peppers.
Just eat them doesn’t seems a good idea :) so I decided to dry them like they
do in these Mediterranean countries. And
it’s even decorative on top.
How?
°Thread the peppers on a string. I stabbed into the stalk,
preventing the pepper flesh from going mouldy.
°Hang them on a dry place and the rest goes by it selves. Mine
are hanging here for three weeks now and they feeling like leather.
! A lot of sunlight possibly attacks the color.
! During drying the peppers became darker because of a
dropping amount of water.
You can leave them hanging (make sure it’s dust free when
you put them into the soup!) or put them in a decorative pot or something.
Liefs,
Love,
Charlotte
2 opmerkingen:
hoi charlotte
een handige tip van die pepers,ondanks dat mijn kaketoe ze graag eet moet ik altijd weg gooien dus ga dit zeker ook eens doen:-))
fijn weekend en groetjes van corry
Leuk zeg om te zien!!
Ben benieuwd hoe je ze gaat verwerken als ze echt helemaal gedroogd zijn!
GerJanne
Een reactie posten